Snadná výuka informatiky: Blokové skriptování

Nenechte žáky bojovat se složitou syntaxí a gramatikou programovacích jazyků, ale umožněte jim jednoduše pochopit jejich principy. K tomu se skvěle hodí blokové, či vizuální skriptování Ylands EDU. To umožňuje dětem intuitivně řešit problémy tím, že skládají jednotlivé bloky kódu. Tato metoda učení umožňuje rychle pochopit základní koncepty a principy programování a usnadnit žákům následné seznamování se s programovacími jazyky.

Základy programování:

Učitelé mohou použít Ylands EDU k výuce základních programovacích konceptů, jako jsou cykly, podmínky či proměnné, v interaktivním a vizuálním prostředí.

Script_2.png

Vytváření her:

Studenti mohou v rámci projektů tvořit vlastní hry. Ze setkávání se studenty i učiteli víme, že to samo o sobě dokáže leckteré děti skutečně nadchnout. Aplikace obsahuje editor s množstvím profesionálních nástrojů pro tvorbu prostředí, přidejte vizuální skriptování a první minihry děti stvoří během chvilky.

Kritické myšlení a řešení problémů:

Využijte předpřipravených lekcí Ylands EDU. V těch je možné prolnout scénář lekce s blokovým skriptováním, jako příklad může posloužit lekce 6 - Horolezecké smyčky. V této lekci si studenti musí naskriptovat mosty, aby mohli se svou postavičkou pokračovat v cestě k cíli.

Script_1.png

Lekce na míru:

Vyučující mohou sami navrhnout úkoly nebo výzvy ve hře, které vyžadují, aby studenti aplikovali koncepty, které se naučili, a řešili komplexní problémy. Právě za tímto účelem, je editor upravený na míru tvorbě výukových lekcí. Můžete si tak kromě scénáře a prostředí připravit i vlastní skriptovací dílky, aby se žáci v zadání neztratili.

Využíváte blokové skriptování ve výuce? Jestli ano, moc rádi se dozvíme, jak se Vám tento přístup osvědčil, třeba na našem e-mailu edu@ylands.com.

Přihlaste se k odběru novinek

Chcete vědět o nových metodikách, slevových akcích a novinkách v aplikaci? Zadejte svůj e-mail, klikněte na tlačítko a buďte v obraze.

Ylands EDU bylo vytvořeno největším herním studiem v České Republice

© 2024 BOHEMIA INTERACTIVE a.s. YLANDS® a BOHEMIA INTERACTIVE® jsou registrované ochranné známky BOHEMIA INTERACTIVE a.s. Všechna práva vyhrazena.